WordPress och dess sårbarhet

Mitt dator- och teknikintresse kommer att genomsyra den här bloggen och ge dig massor med relevant information. Jag tänkte starta med WordPress, det mest populära, enkla och effektiva CMS-systemet idag, och på vilket sätt systemet kan hackas och säkras mot hackare.

wordpress

WordPress användes från början som ett bloggsystem, men nu går det att bygga ut med ett oändligt antal plugins, vilket gör att det passar perfekt för professionella företagssidor.
Men med populariteten har även hackarna intresserat sig för WordPress. Alla som har en webbplats, blogg eller webbutik i WordPress och inte sköter den på rätt sätt riskerar att bli hackad. Det mest använda knepet för att hacka WordPress är att utföra en SQL injection. SQL är språket som används i databasen som hanterar all den information som finns på sidan. En SQL injection går ut på att ställa en databasfråga som kan kringgå ett inloggningssystem och därmed manipulera data. Undersökningar har visat att 20 procent av WordPress mest populära plugins är sårbara mot SQL-injection.

Men om du som tillhandahåller sidan ser till att alltid vara uppdaterad med den senaste utgåvan av systemet och gör alla säkerhetsuppdateringar som rekommenderas, håller du de flesta hackare borta. Det är inte bara ditt grundläggande system som måste hållas färskt, utan även alla de plugins som du använder dig av. Det kan också vara bra att hålla dina plugins på en så låg nivå som möjligt. Följer du detta kan du räkna med att vara så skyddad som du kan, men i dagens värld kan du tyvärr aldrig bli helt säker mot hacking.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *